Шановні учні та батьки!

З питань подальшої організації освітнього процесу у нашій школі повідомляємо наступне:

1. Постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 291 в Україні подовжено карантин до 11 травня.
Таким чином, освітній процес продовжується у режимі дистанційного навчання.

2. Розуміючи об’єктивні труднощі навчання за технологіями дистанційної освіти та неперервність цього процесу уже протягом шести тижнів, пропонуємо такий режим роботи на період до 11 травня:
– наступного тижня – 27-30 квітня – продовжуємо навчатися у вже звичному режимі: у понеділок учителі на своїх сторінках Дистанційної школи розміщують навчальний матеріал та завдання на тиждень, учні – поступово опановують матеріал та виконують домашні завдання;
– з 1 по 10 травня оголошуємо віртуальні канікули: у цей період учителі не будуть викладати нові матеріали та домашні завдання; учні, які вчасно та ретельно виконували усі обов’язкові завдання та надсилали їх на перевірку – відпочивають (але, з суворим дотриманням карантинного режиму!).

3. Звертаємо увагу: з 1 по 10 травня учителі продовжують працювати. На своїх сторінках Дистанційної школи вони відкриють доступ до усіх завдань, які розміщували з 16 березня. У цей час учні, які з різних причин не встигали вчасно виконати завдання та відправити їх на перевірку, зможуть це зробити. Хоча оцінки, можливо, будуть знижені за невчасне виконання. Кожна ситуація буде розглядатися індивідуально.

4. Наше спільне завдання на 1-10 травня: підтягнути «хвосты», перевірити усі роботи та виставити оцінки в електронні журнали на Дистанційній школі.

5. З 11 травня – продовжуємо роботу в дистанційному режимі.

6. Увага! Остаточних, нормативно встановлених рішень щодо режиму роботи закладів освіти до кінця навчального року ще немає! Міністерство освіти і науки України надає лише рекомендації, які періодично змінюються. Тому, розглядаємо три сценарії роботи.

Перший варіант:
З 11 по 29 травня працюємо в дистанційному режимі. 29 травня закінчуємо навчання для учнів 8, 9, 10-х класів. До 5 червня проводимо семестрове та річне оцінювання. Учні 8-х та 10-х класів до 12 червня отримають електронні табелі успішності, переводяться до наступного класу та відпочивають до 1 вересня.
Учні 9-х класів з 11 по 15 червня за окремим графіком отримують свідоцтва про здобуття базової загальної середньої освіти та з 22 по 26 червня проходять вступні випробування до 10-го класу. Наголошуємо, залишаються чинними Правила конкурсного приймання до нашої школи. Вони розміщенні на сайті школи, уважно їх почитайте. Автоматично, без вступних випробувань, до 10-го класу будуть зараховані наші учні, які отримають свідоцтва про здобуття базової загальної середньої освіти з відзнакою. Ми очікуємо, що таких учнів буде не менше 20. Нажаль, цього року ми не можемо застосувати норму Правил про зарахування результатів ДПА для вступу, оскільки ДПА було скасовано.
Учні 11-х класів з 1 по 19 червня продовжують дистанційне навчання, але тільки з предметів ДПА/ЗНО. З 25 червня по 17 липня – проходять ЗНО. До 31 липня отримують результати. Таким чином, 1-2 серпня ми зможемо вручити свідоцтва (атестати) про здобуття повної загальної середньої освіти. Формат цього заходу визначимо разом, виходячи із зовнішніх умов на той час.

Другий варіант:
Якщо карантин в Україні буде подовжено до кінця червня:
– учні 8-х, 9-х, 10-х класів діють за першим варіантом;
– для учнів 9-х класів: вступні випробування будуть проведені наприкінці червня у зміненому форматі, про який вчасно повідомимо;
– учні 11-х класів до 19 червня працюють за першим варіантом; з 17 серпня по 4 вересня проходять ЗНО; у середині вересня – отримують атестати (як це відбуватиметься, поки не знаємо, а все ж спробуємо зробити це урочисто та весело!).

Третій варіант:
Якщо карантин в Україні завершиться до першого тижня червня:
– усі учні повертаються на навчання до школи, до 19 червня – уроки за розкладом та семестрове й річне оцінювання;
– у учнів 8-х та 10-х класів з 22 по 26 червня – навчальна профільна практика, з 27 червня – канікули;
– у учнів 9-х класів з 22 по 26 червня – вступні випробування до 10-го класу;
– учні 11-х класів – готуються до ЗНО, з 25 червня – проходять ЗНО, далі – за першим варіантом.
Для нас, учителів та вихователів, цей варіант – найкращий, але, нажаль, усе найменш реалістичний.

7. Шановні діти! За прогнозом Міністерства охорони здоров’я України пік захворюваності на Covid-19 очікується з 3 по 8 травня. За прогнозом синоптиків температура повітря у ці дні підвищиться до + 25 градусів. Буде важко, але вкрай необхідно мінімізувати будь-які зовнішні контакти. Ми знаємо – ви у нас відповідальні та свідомі. Бережіть себе та близьких.

8. Бажаємо здоров’я! Чекаємо у школі!

Залишити відповідь